Спортният министър Красен Кралев сподели в предаването Здравей България по НОВА,

...
Спортният министър Красен Кралев сподели в предаването Здравей България по НОВА,
Коментари Харесай

Красен Кралев: Новият стадион може да е налице след максимум две години

 Борисов: Догодина може да създадем напълно футболен стадион
Спортният министър Красен Кралев показа в предаването " Здравей България " по Народоосвободителна въстаническа армия, че е изцяло действително до две години националният тим да има нов стадион.

Изказването му е във връзка вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов. Кралев обаче акцентира, че за задачата има едно огромно изискване – България да продължи с положителните си резултати.

" Там, където има триумфи незабавно се реагира с помощ от наша страна за построяването на спортна инфраструктура. Казаното от премиера Бойко Борисов е една добра вест, която демонстрира, че страната е съответна. 28 години страната не беше дала нито един лев за футбола. През последните три години направихме близо 10 стадиона. Помогнахме за построяването на тревна настилка, на трибуни, на осветяване.

Ред е и на националния тим по футбол. Когато има положително показване, напълно естествено е да ги подтикваме и да ги подпомогнем. Те сами направиха доста. БФС построи със средства от УЕФА страхотна база, в която националите могат да се приготвят.

Хубаво е за българските фенове да има един нов народен стадион, който да дава отговор на интернационалните стандарти. Това е допустимо, откакто министър председателят пое ангажимент. Може доста бързо да бъде издигнат със стегната организация. От отпущането на средствата в границите на най-много две години може да бъде реалност този стадион. Все отново има едно изискване – националният тим да продължи с положителното си показване и да бъде непрекъснат. Тогава тази стъпка ще бъде направена.

Основната цел на семействата на огромни шампионати, с изключение на популяризирането на България, е това да дадем опция на децата да се допрян до работата на най-талантливите спортисти. Общините са виновни за развиването на всеобщия спорт. Но борбата с обездвижването на децата се води взаимно с учителите и родителите. Едва 30% от децата у нас спортуват, и то не всеки ден ", каза Кралев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР